Trim Salted Caramel Recepten:
Verwen je smaakpapillen met onweerstaanbare creaties met gezouten karamel!
Welkom bij de ontdekking van twee overheerlijke recepten die je zin in zoet zeker zullen stillen. Als je een fan bent van de hemelse combinatie van zoet en zout, dan ben je aan het juiste adres! In dit blogartikel duiken we in de wereld van de desserts met de rijke en verleidelijke smaak van gezouten karamel.
Allereerst laten we je zien hoe je zonder schuldgevoel een verfrissende banana split smoothie bowl met gezouten karamel in elkaar flanst, waardoor je ontbijt wat weg heeft van een tropisch reisje. Vervolgens wisselen we van sfeer en verkennen we de warme, rustgevende omhelzing van een appelbrood met gezouten karamel dat perfect is voor gezellige avonden of een heerlijke afternoon tea.
Of je nu een doorgewinterde hobbykok bent of een echte beginner in de keuken, deze recepten zijn zowel lekker als haalbaar. Dus pak je ingrediënten, bereid je smaakpapillen voor op een explosie aan smaken en laten we beginnen aan ons avontuur in de wereld van gezouten karamel. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!
Koop hier je Modere Trim Salted Caramel!
TRIM SALTED CARAMEL BANANA SPLIT SMOOTHIE BOWL
(hoog eiwitgehalte, glutenvrij, zuivelvrij, vegan)
2 porties
Ingrediënten
voor smoothie
30 ml Trim Salted Caramel
1 bevroren banaan
240ml (1 US cup) kokos- of vanilleyoghurt
2 el pindakaas
1 el chiazaadjes
voor gezouten dadelkaramel
8 dadels
½ tl zeezout
½ tl vanille
120ml (½ US cup) amandelmelk
voor garnering
1 banaan, in de lengte gesneden
2 el yoghurt met kokos of vanille
30g (¼ US cup) geroosterde pinda’s
20g (¼ US cup) kokosvlokken
2 el cacaopuntjes of 1 el cacaopoeder
Werkwijze
Stap 1. Doe de ingrediënten voor de dadelkaramel in een blenderkan en mix tot een gladde massa.
Stap 2. Doe in een voorraaddoos met deksel en bewaar in de koelkast.
Stap 3. Doe de smoothie-ingrediënten in een blenderkan en mix tot een gladde massa.
Stap 4. Verdeel de smoothie over twee kommen.
Stap 5. Bedek met een vleugje yoghurt, banaan en een scheutje karamel.
Werk af met een scheutje pinda’s, kokosvlokken en cacao.
TRIM SALTED CARAMEL & APPLE LOAF
6 porties
Ingrediënten
90 ml Trim Salted Caramel
60ml (¼ US cup) kokosolie
60g (¼ US cup) kokos- of rietsuiker
1 ei
1 tl vanille-extract
130g (1 US cup) volkorenmeel
½ tl bakpoeder
1 tl 5-kruidenpoeder
snuifje zout
120g (1 US cup) fijngesneden geschilde appel
voor crumble-topping
30g (¼ US cup) gehakte walnoten
20g (¼ US cup) gerolde haver
2 el amandelmeel
2 el kokosolie
2 el kokossuiker
Werkwijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180C .
Stap 2. Bespuit een broodvorm met een inhoud van 1 liter (of 6 minibroodvormpjes) met kokosolie.
Stap 3. Meng alle ‘crumble’-ingrediënten in een kleine kom.
Stap 4. Klop de gezouten karamel, kokosolie, suiker, ei en vanille samen in een middelgrote kom. Stap 5. Voeg bloem, baking soda, kruiden en zout toe en meng met een spatel tot het geheel goed gemengd is.
Stap 6. Spatel de appelblokjes erdoor en schep het cakebeslag in de voorbereide vorm(en), strijk het oppervlak glad met een spatel en bedek het met het kruimeldeeg.
Stap 7. Bak gedurende 40 minuten (of 20 minuten voor minibrood) en laat vervolgens 10 minuten rusten voordat u uitdraait en op een draadrek legt om af te koelen.
Bewaar de cake in een afgesloten container bij kamertemperatuur.